Tips til effektiv tannbleking

tannbleking

Mange opplever at tennene får misfarging etter hvert som man blir eldre og får komplekser med dette. Det er vanlig og tenke at dette skyldes alder og at man ikke kan gjøre noe med det. Så i stedet for å forsøke å bli mer komfortabel med smilet sitt igjen, velger flere å forsøke å skjule tennene når de smiler eller ler.
Har man komplekser for dette, kan man forsøke tannbleking. Dette kan man få utført hos mange tannleger, og prisene er ikke sjokkerende. Det viktigste rådet for effektiv tannbleking er å utføre blekingen i samråd med tannlege eller tanntekniker. Om man forsøker seg på egenhånd, kan man risikere at resultatet ikke blir bra, eller at man får noe ubehag i prosessen. Dette kan man få avklart i forkant ved å konsultere med en tannlege.

Alternativer for effektiv tannbleking

Det finnes flere alternativer for effektiv tannbleking. To av metodene innebærer å utføre det hos en tannlege. Men det er også mulig å gjøre hele prosessen selv. Man kan få kjøpt de nødvendige midlene for tannbleking. Når man kjøper det uten å gå gjennom en tannlege er blekemidlene mildere enn hos tannlegen, og ikke like effektive. Men om man ikke konsulterer en tannlege, så kan man risikere at man ikke oppdager at tennene ikke er klare for effektiv tannbleking. Hos tannlege kan man få en hjemmebleking anbefalt av tannlegen som er effektiv. Og da kan tannlegen sjekke hvordan bleking vil påvirke dine tenner. Det andre alternativet hos tannlegen, er at tannlegen utfører effektiv tannbleking på tannlegekontoret.

Vurderinger for mest mulig effektiv tannbleking

Før man utfører tannbleking bør man få renset tennene. Tannstein kan forhindre effekten av blekingen. I tillegg bør tannlegen vurdere hva slags restaurering du har fått utført på tennene. For eksempel kan synlige fyllinger ende opp med ikke å blekes like mye som vanlig tannemalje. Da får man fargeforskjeller. Har man hull i tennene eller nedslitt emalje kan man oppleve smerter fra blekemidlet. Med andre ord vil man få den mest effektive tannblekingen i samråd med tannlege.

Copyright © 2024 Artikkelkatalogen. All Rights Reserved.