Dette må du huske når du skal kjøpe sekk til backpacking

Som backpacker eller ryggsekkturist er sekken noe av det viktigste man har med seg. En god backpackingsekk er avgjørende for å få en god tur. Dette er jo på mange måter klesskapet ditt og lagerboden din, med alt du skal ha på på deg og alt du måtte trenge underveis. Dette kan nesten virke litt overveldende, men velger du den rette sekken er det ikke noe problem. Så hva skal du tenke på når du skal finne den riktige sekken?

Her er en liten liste med fire punkter du bør vurdere!

backpacking sekk

Stadig flere nordmenn drømmer om å reise ut i verden. Det å oppleve andre kulturer og tradisjoner er en ballast som kan være gull verdt å ta med seg videre i livet, så selv om det koster å reise kan det være vel investerte penger. En av de rimeligste, og mest populære reisetypene er såkalt backpacking. Enkelt oversatt til ryggsekkturisme.

Når folk tenker backpacking er noe av det første folk tenker på skitne ungdommer som står langs veien og haiker, og som overnatter på overfylte sovesaler. En stereotypi som overhodet ikke stemmer med virkeligheten. Backpacking er for alle i alle aldre, og de er hverken skitne eller nødvendigvis haiker. Det må være i nødstilfelle. Det er riktignok vanlig at backpackere, spesielt unge backpackere, sover på sovesaler eller rimelige overnattingssteder, men reiser man til lavkostland kan man bo på ok hoteller for en meget rimelig penge. Og man må fortsatt kunne kalle seg backpacker.

Riktig ryggsekk til backpacking

Som backpacker eller ryggsekkturist er sekken noe av det viktigste man har med seg. En god backpacking sekk er avgjørende for å få en god tur. Dette er jo på mange måter klesskapet ditt og lagerboden din, med alt du skal ha på på deg og alt du måtte trenge underveis. Dette kan nesten virke litt overveldende, men velger du den rette sekken er det ikke noe problem. Så hva skal du tenke på når du skal finne den riktige sekken? Her er en liten liste med fire punkter du bør vurdere!

Slik finner du sekk til backpacking

#1 – Velg en 2-i-1-løsning
Vi starter like godt med dette. Når du er på tur vil du garantert trenge både en stor sekk og en dagstursekk. Velg derfor en type hvor disse to er integrert. Dette er uvurderlig på tur, ettersom det gjør det mulig for deg å samle disse til ett kolli, og samtidig ha den dagstursekken tilgjengelig. Begge får du garantert bruk for!

#2 – Velg rett størrelse
Størrelsen på sekken avhenger av hvor lenge du skal være på tur, og hvor mye du trenger å ta med deg. Når du velger en løsning med to sekker, så oppgis størrelsen ofte samlet for dagstursekk og hovedsekk. Vi anbefaler rundt 70 liter for disse totalt, men dette er helt opp til deg.

#3 – God å bære
Hvor mye du skal bære sekken kan variere en del, men du kommer garantert til å traske dine mil med sekken i løpet av en tur. Derfor er det viktig at den er god å bære, og ikke skaper irritasjon eller helseplager underveis.

#4 – Praktiske løsninger
Det er en del praktiske ting som også er viktig å tenke gjennom når du skal kjøpe sekk til backpacking. Har den mange lommer? Hva med reimer innvendig for å holde ting på plass? Er den vanntett, eller har den regntrekk? Er det noen steder du kan gjemme unna verdisaker og pass? Kan bæresystemet dekkes og beskyttes, noe som er viktig på flyturer og bussturer? Kan den åpnes i fronten, slik at du slipper å ta alt ut av topplommen?

Det finnes mange gode sekker på markedet, men husk at sekker er laget til ulik bruk. Ikke reis på en to måneders backpackingtur i Asia med fjellsekken du bruker her i Norge. En fjellsekk er skreddersydd for at du skal gå bratt og tungt, ikke for at du skal ha med deg hele livet i den i flere måneder.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med planleggingen, og riktig god tur!

Copyright © 2024 Artikkelkatalogen. All Rights Reserved.