Triksene som øker verdien på boligen din

Når man skal selge boligen sin, er det alltid noen ting man kan gjøre for å øke verdien. Det viktigste for å få økt verdi, er å få mer enn en kjøper interessert i akkurat din bolig. Da kan man få en budkamp på boligen. Det viktigste er at boligen din har akkurat det som trengs for å tiltrekke kjøpere som har nok midler til, og ønske om, å kjøpe akkurat din bolig.

Triksene som øker verdien på boligen din

Mest mulig attraktiv for kjøper

For å få din bolig mest mulig attraktiv for aktuelle kjøpere og øke boligverdien, bør alle rom og eventuell hage, eller fellesområder om det er en blokkleilighet, være ryddige og rengjorte. I tillegg anbefales det ofte av meglere at man rydder bort alle unødvendige ting og møblerer leiligheten slik at man på best mulig måte ser hvordan den kan utnyttes. Mange meglere ønsker også å dekorere leiligheten på en moderne og attraktiv måte for å oppnå økt verdi ved salget.

I tillegg til opplagte ting som at det er ryddig og attraktivt, så kan et malingsstrøk være lurt innendørs og utendørs om vegger og tak viser tegn til slitasje eller fargene er falmet eller liknende. Om rom eller vegger på hus eller i leilighet er utenom det vanlige, kan dette være grunn nok til at kjøperne ikke kommer på visning. Det er lurt å pusse opp rom i standard farger, som ikke alltid er slik man selv helst vil at rommene skal være, da dette trekker flere folk. Spesialdesign er ikke alltid det folk vil ha. Det er bedre å la rommet være som de er enn å pusse det opp med spesiell design.

Ikke all oppussing gir merverdi

Ikke all type oppussing av bolig vil påvirke boligverdien tilsvarende kostnaden. For eksempel er oppussing av bad eller kjøkken en såpass kostbar jobb at det ikke nødvendigvis vil gi tilsvarende økt verdi. Mange boligkjøpere vil selv ha kontroll over prosessen med hvordan bad eller kjøkken pusses opp, så da kan det være bedre å spare pengene på dette og heller godta at budene blir litt lavere. Det er bedre å investere pengene i at alle flater i andre rom ser tiltalende ut.

Copyright © 2024 Artikkelkatalogen. All Rights Reserved.