Proteinpulver til styrketrening

Proteinpulver styrketrening

Etter å ha jobbet på treningssenter i noen år fant jeg ut at det virkelig er ett område hvor kunnskapen sitter svært løst hos veldig mange treningsivrige sjeler: kosttilskudd og proteinpulver. Jeg har ikke tall på hvor mange myter, teorier og løgner jeg har hørt opp gjennom årene som på en eller annen finurlig måte skal forklare:

1. Hvor mye proteinpulver man skal ta.
2. Hvilket proteinpulver man skal ta.
3. På hvilke tider av døgnet man skal få i seg proteinshaken.
4. Hvorfor man absolutt skal holde seg unna proteinpulver.

Etter å ha blitt litt ør i hodet valgte jeg å sette opp denne helt enkle, korte nybegynnerguiden som forklarer enkelt hovedmekanismene til kosttilskuddet og som kan hjelpe deg i jungelen av tullete påstander.

Er det virkelig nødvendig å bruke proteinpulver?

Hvis du skal gå opp i vekt er nok proteiner et «nødvendig onde». Det vil si: jeg har til gode å møte et menneske som klarer å naturlig få i seg 400 gram rent protein hver dag gjennom vanlig kosthold. Da er man nødt til å få i seg proteiner på en annen måte og jeg vil absolutt anbefale proteinpulver som en utmerket kilde.

Tar man frem kalkulatoren og regner på det, så vil proteinpulver være (mye) billigere enn proteinrik mat som kylling, tun og enkelte grønnsaker når man regner på antall gram rent protein. Misforstå meg rett; du skal ikke bruke proteinpulver som en måltidserstatning, men som et supplement til et allerede sunt og godt kosthold.

Så ja – det er nødvendig å bruke proteinpulver dersom du skal opp i vekt på en kjapp og effektiv måte.

Virker proteinpulver virkelig og er det sunt?

Dette er nok det alle vanligste spørsmålet personlige trenere får høre hver eneste dag. Og man kan virkelig likeså godt spørre: «Fungerer proteiner til å bygge opp muskler?» og det åpenbare svaret er «ja, det gjør det».

I tillegg til at proteinet bygger muskler har man fordeler som støtte til de røde blodcellene i kroppen, et forbedret immunsystem og at det ekstra proteinet holder hår, negler og huden friske og sterke.

Allikevel skal man passe på å ikke få i seg alt for mye. «Alt med måte» er et ordtak som også appellerer til de treningsivrige av oss som liker å supplere med proteinpulver, og man skal virkelig passe på med å ikke få i seg for mye. Det kan primært føre til litt ubehag i magen, men det er ikke direkte helsefarlig.

Hvilke proteinpulver bør man kjøpe?

Det store spørsmålet er: nå som du vet at det fungerer til å bygge muskler og fremme treningsprogresjonen, hvilke(t) proteinpulver bør man handle inn?

Nettsiden billigproteinpulver.com holder deg oppdatert på hvilke tilbud som finnes hos de forskjellige nettsidene i Norge akkurat for øyeblikket. Nettsiden fungerer som en ressurs både når du vil finne noe billig proteinpulver, men også når du skal ha treningstips og bli rådført til hvilken type kosttilskudd som passer din treningsprofil.

Copyright © 2024 Artikkelkatalogen. All Rights Reserved.