Vandrerhjem i Norge

Visste du at det bare i Norge finnes over 70 vandrerhjem? Hvor en du reiser i verden finner du vandrerhjem i ulike varianter.

Vandrerhjem er for de som vil betale lite for overnatting. Du leier som regel et rom som du deler med andre. Noen ganger er det køyesenger, delt bad, oppholdsrom og noen ganger kjøkken. De fleste har flere valgmuligheter, så du trenger ikke bo på fellesrom om du vil ha mer privatliv.

Mange tror at vandrerhjem er skitne tilfluktsrom for uteliggere og narkomane. Disse mytene gjenspeiler ikke virkeligheten. De fleste vandrerhjem er like renslighet og har like god kvalitet som vanlige hotell.

vandrerhjem i norge

Vandrerhjem i Norge

De viktigste forskjellene på hotell og vandrerhjem

  • Vandrerhjem er ofte billigere enn hotell og har mange fellestilbud
  • Vandrerhjem har en mer uformell standard enn mange hotell
  • For de som ønsker og møte andre mennesker tilbyr vandrerhjem ofte fellesrom hvor det ofte er sosialt.

Du kan som regel velge mellom rom enkeltrom, fellesrom eller familierom. Alle vandrerhjem tilbyr en seng i et rent miljø. Det er også der likhetene stopper, ingen vandrerhjem er like. Standarden og fasilitetene kan variere fra sted til sted. Noen kan være herregårder, bygårder, rorbuer eller tømmerhytter eller vanlige bygg.

Medlemskort gir deg fordeler

Har du planer om å reise mye og sove mye på vandrerhjem anbefaler jeg at du sjekker ut fordelene et medlemskort kan gi. Ved å bruke et medlemskort får du gode rabatter på overnattingsprisen. Medlemsprisen gjelder på 75 vandrerhjem i Norge og 4 000 i 89 andre land.

Slik finner du gode vandrerhjem

Det finnes mange gode søkesider på Internett for å finne vandrerhjem. Under finner du noen gode utvalgte.

Ikke alle vandrerhjem bruker penger på markedsføring og er derfor ikke alltid lett å finne uten å være lokalkjent. Venner og bekjente kan være en alternativ måte å finne de skjulte perlene på.

Copyright © 2024 Artikkelkatalogen. All Rights Reserved.