Mobiltelefon innstillinger du bør bruke for å spare mobildata

Mobiltelefon innstillinger du bør bruke for å spare mobildata

DEL
Spare mobildata

Det er alltid interessant å lære mer om de beste måtene å optimalisere mobildata bruk. Det noen enkle endringer du kan gjøre i telefonens innstillinger som virkelig hjelper. Når du har laget dem, vil du ikke merke noen forskjell i ytelse, men du vil spare på mobildata.

Hvis du bruker Google Chrome til å surfe på Internett, slår du på datasparer-alternativet for å komprimere et nettsted før det åpnes på telefonen. Dette betyr at mindre data kreves for laste ned nettsiden, og du vil ikke engang merke forskjellen. Dette alternativet er bare tilgjengelig på Android-telefoner (du kan ikke gjøre dette på iPhone), og fungerer heller ikke for HTTPS, eller hvis du bruker «Incognito» -faner. Men for alle de andre, bare åpne Chrome, trykk på Innstillinger-menyen, og rul deretter ned til Datasparer. Deretter trykker du på skyveknappen for å slå den på.

Apper er en fantastisk del av smarttelefonopplevelsen, men de krever sporadiske oppdateringer for å sikre at du har den nyeste og beste versjonen. Oppdateringer kan forbruke data, men du kan endre innstillingene dine slik at disse oppdateringene bare finner sted når du er koblet til Wi-Fi. På en Android-smarttelefon åpner du Play Store-appen, klikker på Innstillinger-menyen, og deretter Automatisk oppdater apper. Herfra velger du alternativet for automatisk oppdatering via Wi-Fi. For iPhone-brukere åpner du Innstillinger, ruller ned til iTunes og App Store, og velger appene du vil oppdatere automatisk ved å trykke på skyvekontrollen. Herfra slår du av muligheten til å bruke mobildata.

Til slutt, hvis du surfer med Safari, kan du dra nytte av leselisten. Dette gjør at du kan lagre artikler som skal leses senere, noe som betyr at du kan lagre artikkelen når du bruker Wi-Fi, og deretter lese den offline senere. Hvis du vil lagre en artikkel mens du er koblet til Wi-Fi, klikker du på Del-knappen i navigasjonsfeltet, og klikker deretter på alternativet Legg til i lese liste. Åpne appen Innstillinger, bla ned til Safari, og skru av Mobildata for Lese liste-funksjonen. Hvis du vil vise artikkelen senere, åpner du Safari, og deretter velger du bokmerkene dine. Se etter ikonet for lese glass – når du klikker på det, ser du en liste over alle artiklene du har lagret.

Og med bare noen få ekstra klikk har du funnet enda flere måter å være sparsommelig med data din! Det er en fin måte å spare penger på telefonabonnement mens du fortsatt nyter alt smarttelefonen din har å tilby.