Lurt å overvåke hjemme ditt

Lurt å overvåke hjemme ditt

DEL
Overvåkingskamera

Det er mange grunner til at du bør overvåke hjemmet ditt. En god grunn er at du kan skremme bort uvedkommende, slik som ubudne gjester og hvert fall tyver. Spesielt i sommermånedene så er mange norske hjem forlatte og dette gir fritt leie for personer med dårlige hensikter.

Det kan også skje at noen ved et uhell rygger inn i gårdsplassen og skader bilen din eller gjerdet. Hvis du har et overvåkningskamera kan du dokumentere alt og bruke det f.eks. til å kreve forsikringspenger fra en innboforsikring eller vise klippet til politiet så de lettere kan finne gjerningspersonen. I tillegg får du også bedre forsikringspremie hos enkelte forsikringsselskaper hvis du har montert overvåkingsutstyr i hjemmet. Det finnes mange ulike overvåkningskameraer, men ikke alle har de samme funksjonene. Så hva bør du se etter?

Overvåking om nettene

Overvåkningskameraer med nattsyn er kanskje et av de beste valgene. Sjansen for at uvedkommende forsøker å bryte seg inn i huset om dagen i sterkt dagslys er ikke akkurat vanlig. Derfor bør du skaffe et kamera som har IR-lampe som gjør at kamerat kan ta videopptak selv i stummende mørke. I tillegg er lurt å ha kamera som kan kobles til Internett, da kan du få meldinger på mobil eller e-post. Hvis du har en fjernstyrt boligalarm kan du aktivere og skremme bort uvedkommende når du ser at noe er på ferde. Et trådløst WiFi spionkamera er et godt valg og har alle disse funksjonene.

Kamera som tåler kulde og frost

Vinteren kan være vond mot elektronisk utstyr, og overvåkningskameraer som ikke er tilpasset svært lave eller høye temperaturer forskjeller kan svikte når du trenger den mest. Heldigvis tåler overvåkningskameraet fra BlitzWolf temperaturer fra -25 til 50 celsius grader. Så selv om du bor i Finnmark eller monterer kameraet i direkte sollys i juli-måneden vil kameraet fremdeles ta videoopptak. Kameraet er også vanntett så du trenger ikke å dekke den til og forstyrre synsvinkelen når det høljer om høsten.

Unngå tyveri i kontorer eller butikker

Kanskje du bor i et trygt nabolag og har naboer som kan passe på huset mens du er borte. Da er du heldig og kan reise på ferie uten å bekymre deg for mye. Men kontorer og butikker er utsatt for tyveri og hærverk hele tiden. Butikksvinn er svært vanlig og et overvåkningskamera kan effektivt avskrekke folk fra å ta ting uten å betale for seg eller drive hærverk. Personer med dårlige hensikter tenker kanskje at de kan dekke til kameraet eller ødelegge det for å fjerne alle spor. Imidlertid finnes det kameraer som ta videoopptak og bilder i sanntid. Ettersom de kan overføre videoopptaket til en app, så selv om kamera blir ødelagt eller revet bort så er alt dokumentert og lagret via Internett. Videoopptak blir også aktivert av en bevegelsessensor, dvs. den filmer når den registrerer bevegelse. Da sparer du også datamengde og tid med videoopptak når du vil analysere det senere.

Å investere i et overvåkningskamera kan spare deg for mye hodebry, og ikke minst sørge for at du får færre bekymringer for dine verdisaker og hjemmet ditt.