Hva er BMI?

Hva er BMI?

DEL
Hva er bmi

Det er stadig snakk om sunn kosthold, slankemetoder og hvordan man raskt kan få sommerkroppen. I forbindelse med dukker også ordet BMI opp og det kan være greit å vite hva det egentlig betyr og hvilke rolle den har.

BMI er en forkortelse for Body Mass Index og beregnes ut fra høyde og vekt.  BMI-standarden som brukes som målemetode når vi skal si om mennesker er undervektige, normalvektige, overvektige eller fete. BMI (body mass index), eller KMI (kroppsmasseindeks) som det egentlig heter på norsk, er et uttrykk for vekt i forhold til høyde – altså hvor mye kroppsmasse har jeg i forhold til høyden min? BMI regnes ut ved å dele vekten i kilo med kvadratet av høyden.

BMI-klasifiseringen er delt inn slik:

Hvis din BMI er under 18,5 regnes du som undervektig
Hvis din BMI er mellom 18,5 og 24,9 er du er innenfor normal vekt
Hvis din BMI er mellom 25 og 29 regnes du som overvektig
Hvis din BMI er over 30 lider du av fedme

Det er viktig at du forstår hva BMI er før du begynner slanking eller trening.

Hvordan du kan overvinne problemer med undervektig

Hvis din BMI er under 18,5 indikerer det at du er undervektig. Dette betyr at kroppen din ikke inneholder nok fett til å utføre livsviktige funksjoner eller for å beskytte dine organer.

Fett er nødvendig for at visse prosesser i kroppen skal fungere og holde deg i god helse. Hvis du er undervektig, betyr det at fettinnholdet er for lavt. Det betyr også at du må endre matvaner og rutier, slik at du kan styrke ledd og leddbånd, forbedre bein utviklingen, og øke fettlagrene i kroppen etter behov.

BMI-skalaen er nyttig for de fleste. Dersom du er topptrent med mye muskler og lite fett, så gir BMI-skåren mindre mening.

Test om du er overvektig – beregn din BMI her