Finn billige forbrukslån og beste kredittkort

Finn billige forbrukslån og beste kredittkort

DEL
Beste kredittkort

Det er ikke så lett å være helt sikker på at man finner det beste forbrukslånet, eller det beste kredittkortet. Det er mange ting som spiller inn når man skal vurdere dette. Man skulle tro det bare gjelder å finne ut hvilket forbrukslån og kredittkort som har lavest rente, da dette egentlig er prislappen på hva lånet eller kredittkortet koster, men på grunn av at det er stor konkurranse i markedet, og marginene blir lavere og lavere, så brukes forskjellige metoder for å bestemme prislappen.

Hvordan vurdere billige forbrukslån

Å finne billige forbrukslån, er ikke altfor komplisert, men det kan være greit å vite hva man skal se etter. Det er ikke bare renten som bestemmer hva lånet koster deg. Etter hvert som tilbudene for forbrukslån har økt, har staten valgt å hjelpe til med at det skal bli noe enklere for folk å vurdere hva et lån faktisk koster. Man opererer med begrepet effektiv rente i tillegg til bare vanlig rente. Effektiv rente tar også med gebyrer du betaler for lånet i løpet av et år. Staten krever at alle tilbydere skal merke lånene sine med effektiv rente, i tillegg til nominell rente, slik at du tydelig ser hva det koster. Og det skal stå et eksempel i tilbudet så du ser faktiske kronebeløp. Det er ganske vanlig at tilbyderne opererer med etableringsgebyrer, månedlige gebyrer og fakturagebyrer. Dette utgjør ofte en stor forskjell mellom billige forbrukslån og forbrukslån som kan være ganske dyre.

Velge beste kredittkort

Hvordan velger du så beste kredittkort? Her er det mange ting som spiller inn i forhold til hvordan du ønsker å bruke det. Men hvis du kun skal ha et kredittkort som reserve, og kan komme til å bruke denne reserven over lengre tid, så er det om å gjøre å finne et kort med lav rente. Det beste kredittkortet for deg kan da være et som er gebyrfritt og med ekstremt lav rente. Noen banker, som for eksempel Santander, er nylig kommet med kort helt ned til 17% effektiv rente. Til kredittkort å være, er dette ganske billig. Men ønsker du et kort som du vil bruke mye til daglige kjøp, kan det være lurt å vurdere hva slags cashback-alternativer og rabatter de har. Noen kort gir deg rabatter på forskjellige typer varer. Er dette varer du kjøper ofte, kan det bety at du tjener på å ha et kort med denne typen løsninger. Eventuelt, for deg som reiser mye, har flere av kortene reiseforsikringer.