Derfor er kredittkort gratis å bruke

Derfor er kredittkort gratis å bruke

DEL
Kredittkort

Mange har fått en negativ holdning i forhold til bruk av kredittkort, og denne holdningen skyldes all fokusen rundt bruk av kredittkort for å utsette betaling eller bruke dem som lån. Dette er ikke hensikten med et kredittkort. Det er et tilbud å utsette betalinger, men det anbefales at man helst gjør det kun en måned eller to. Bruker man kredittkort riktig, kan man faktisk oppnå å ha et gratis kredittkort. I tillegg kan man spare en del på produkter man ofte kjøper om man finner et kredittkort som har rabattordninger på varer du likevel kjøper.
Hvordan bruker man kredittkort riktig?

Få dine drømmer oppfylt – lån opptil kr 100.000,-
Trenger ingen sikkerhet for lånet. THORN Privatlån Pluss. Eff.rente 13,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 1.820,-. Totalt: 85.977,-

Bruker man kortet riktig, har man faktisk et gratis kredittkort. Meningen med kortet er for å betale for varer eller tjenester og betale det samlet når fakturaen kommer. I Norge er det da gratis å bruke kortet, da det i hovedsak ikke er gebyr på varehandel med kredittkort. Gebyret for betalingen legges til brukerstedet. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Man bør være oppmerksom når man handler, da noen steder på nett kan skyve gebyret over på kunden. Et eksempel er ved kjøp av flybilletter. Noen flyselskaper flytter gebyret til kunden, med mindre man benytter deres eget kredittkort.

Renter løper først etter faktura-forfall

Fordi renter ikke løper før etter neste fakturaforfall om man benytter kortet på denne måten, har man et gratis kredittkort. Unntak for dette er ved kontantuttak. Kontantuttak betaler man renter for fra tidspunktet med utfører uttaket. I tillegg får man ofte forskjellige rabattordninger med kortet. For eksempel kan det være i form av cashback når fakturaen kommer, eller man får rabatt hos noen leverandører direkte. Mange kredittkort har drivstoffrabatter. Om man hele tiden betaler fakturaen på forfallsdato, så vil man ha et gratis kredittkort. Men utsetter man betalingen, er rentekostnaden ofte ganske høy. Den kan i noen tilfeller være helt opp til 35% rente per år.