5 råd for en bedre eksamen

5 råd for en bedre eksamen

DEL
Tips til eksamen

Hva kan man gjøre for å få best mulig resultater på eksamen? Det er mange måter å sikre at man gjør det best mulig på den endelige testen som er det viktigste resultatet for de fleste fag på de fleste skoler, universiteter og høyskoler. Her tar vi får oss 5 råd for en bedre eksamen.

Vi designer din CV, slik at du skiller deg ut i søknadsbunken

Råd før eksamen

Når man skal forsøke å få best mulig prøveresultat, vil råd for bedre eksamen ikke bare gjelde dagen du faktisk tar prøven, men også hvordan du forbereder deg. Mange har ikke kommet gjennom alt pensumet før eksamen, og velger å fortsette å lese og pugge hele natten. Et av de viktigste råd for bedre eksamen, må være å unngå akkurat dette. Den beste måten å prestere bra på den endelige prøven, er å være opplagt. Du bør derfor få deg nok søvn. Da er det bedre å planlegge lesingen bedre og lenger i forkant.
Et annet råd for bedre eksamen, er å lese litt om alle temaer som du kan bli testet på, i stedet for å bli stresset over at du ikke har nok tid til å lese alle temaer så godt som du burde. Hvordan du leser, kan også bestemmes av hva slags prøve du får. Med en hjemmeeksamen kan du ofte bruke alle hjelpemidler, og på mange eksamener kan du benytte pensumbøker. I så fall er det viktigere å kjenne pensum enn å kunne alt, og i stedet basere seg på å finne det du trenger underveis. Rekker du ikke gjennom alt, så les over hva du eventuelt har merket i teksten når du gikk gjennom første gang, eller bruk innledninger og oppsummeringer.

Råd for eksamensdagen

På selve eksamensdagen er det også noen triks. Forsøk å roe nervene og ha med deg det du trenger for å ha det behagelig mens du besvarer eksamen. Et råd for bedre eksamen er å ha med deg det du trenger for å hente den energien du trenger for å være opplagt hele tiden. Et annet råd er å ta bruke all tiden du har, og gjør notater før du skriver ned den endelige teksten eller løsningen.
Hvis eksamen din er multiple choice, finnes det flere råd. Men la oss oppsummere råd for eksamen med multiple choice til at du velger faste regler for å jobbe videre om du ikke har svaret på et spørsmål. Velg et fast svar for alle spørsmål du ikke vet svaret på som du bruker om du ikke får straffepoeng for feil svar, og bestem deg for å gå videre om du er usikker og heller gå tilbake til et tidligere spørsmål.